Karlstad Triatlon (Olympisk) – Racereport

Årets siste triatlon, jeg hadde jo fortalt meg selv at jeg skulle gjennomføre olympisk distanse her hvis jeg slo Unn Marit under Hove. Ikke ante jeg hvor tungt dette faktisk kunne bli!

Svømming 1500m

La oss bare si det! 1500 meter er SJUKT langt! Arrangør reklamerte med 19,8 grader i vannet, det er isåfall de kaldeste 19,8 gradene jeg har vært borti. Det var ikke fryktelig kaldt, men det var ikke direkte varmt heller. Svømmingen bestod av 2 bøyer, en ved start og en laaaaangt der borte på andre siden av vannet. Når starten gikk følte jeg en fin flyt, tempoet fløyt bra og jeg navigerte uten problemer. Jeg lå i en lenger periode på føttene til en som svømte bittelitt raskere enn jeg egentlig tenkte. Like før vi kom til bøyen smalt det en svømmer imot, slo brillene av hodet mitt, men det fikk jeg ordnet ganske raskt. Kom meg rundt bøya og KLASK! Bølgene som jeg ikke hadde merket noe til kom nå rett i fleisen, jeg mistet motet litt i noen sekunder før jeg fikk opp dampen igjen. Fokuset gikk fra å svømme med kontroll til “klask, klask, klask” i et taktfast tempo. Sola stod også imot så navigeringen var veldig mye vanskeligere. Plutselig nådde jeg bøya og kunne løpe opp mot land.
Svømming – 33:34 – 2:12/100m
https://www.strava.com/activities/2667431459

T1 – Skiftesonen

Shit for noen kramper! Hamstring og legger sa takk for seg når jeg skulle ha på sykkelskoene, det ga seg med en gang jeg fikk rettet ut beina. Ikke opplevd før :p
T1 – 2:26

Sykkel – 40km

Syklingen foregikk i en relativt flat løype, eneste stedet vi ikke fikk passere noen var over en bro hvor asfalten var litt dårlig. Resten var helt prima! Tidligere har jeg tenkt at jeg bare kan trøkke til, men når distansen var litt lenger denne gangen så skulle jeg holde igjen litt. Tenkte en tanke om at 275Watt kunne være noe å jage etter, clipons var montert så jeg skulle prøve å være så aero som mulig. Jaget fungerte! Jeg passerte folk flittig, spiste og drakk fortløpende og følte at jeg hadde gode bein. Jeg følte aldri at jeg var sliten og tom, men at jeg skulle løpe 10km lå friskt i bakhodet!
Sykkel – 01:08:54 – 33,9km/t – 265Watt NP – 259W Average
https://www.strava.com/activities/2667238240

T2 – Skiftesonen

Denne gangen kom skiftesonen litt tettere på enn planlagt, så jeg fikk ikke tatt av begge skoene, brukte noe tid på akkurat det. Men Nike Zoom Fly 2 skoene gikk på som en lek.
T2 – 00:58

Løping – 10km

Løpingen var 4 ganger samme runde, det tenkte jeg skulle gå helt fint. Bare finne et tempo og øke derfra. Når jeg begynte å løpe hørte jeg Mark fra O3 rope: “4:30 pace now Thomas!”. Jeg lo litt i hodet mitt, glimtet bort på klokka og fikk litt sjokk over at 5:10 fart kjentes så lett ut. Jeg bremset den ned noe, fordi jeg ville fullføre med stil og ikke gå helt i kjelleren allerede på første runden. Pappa stod klar med drikkeflasken min like før hver runding og det hjalp meg nok like mye psykisk og vite at jeg kunne få MIN drikke. Mot mål ble jeg forbiløpt når det gjenstod rundt 1km, han gled sakte ifra meg. Jeg beit tenna sammen og satt inn litt av en langspurt. Siste kilometer gikk unna på 5:07. Og ja, jeg slo han akkurat!
Løping – 10km – 55:10 – 5:31min/km
https://www.strava.com/activities/2667431554

Oppsummering

Karlstad, sjukt gøy! Vannet var så som så, men hele arrangementet var kult! Vil absolutt tilbake til neste år 😀
Totaltid: 2:42:04, 20 av 28 av herrene, 24 av 45 startende.

Pølse og øl er definitivt undervurdert ved målgang!