Soon Tryathlon – Racereport

Årets siste sprintdistanse i Son. Sjukt fint vær, tettpakket arena og mange deltakere er bare noen av stikkordene som kan beskrive denne dagen!

Svømming 500m

Saltvann! Her finnes det hai, brennmaneter og ikke minst delfiner! Heldigvis så jeg ingen av delene, startet i pulje nummer 2 og følte jeg fant en fin flyt. Lå å draftet på beina til en fyr og hadde noen på mine bein. Kjente at tempoet var akkurat der det skulle være om jeg skulle klare å svømme alt sammen i crawl. Opp av vannet på en “båtslipp”, det var kanskje det vanskeligste. Var litt treig med å lappe klokka for å endre til T1, så det ser ut som jeg har svømt litt lenger enn jeg skulle.
Svømming – 10:58 – 1:50/100m
https://www.strava.com/activities/2646400746

T1 – Skiftesonen

Et lite stykke løping på blått teppe over brostein. Tror egentlig aldri kroppen min noen gang blir så veldig fan av akkurat det å løpe barbeint på knallhardt underlag. Men jeg har blitt rågod på å bare vrenge av meg våtdrakten, kan dog bli bedre på å ha sykkelskoene på sykkelen så jeg bare kan hoppe oppå.
T1 – 2:14

Sykkel – 20km

Sykling må være noe av det morsomste man kan gjøre, den følelsen jeg får når jeg bare kan knalle på det jeg har. Ubeskrivelig!
Følte jeg tok igjen ganske mange på syklingen, ble tatt igjen av 2 eller 3 temposyklister. Clip-ons er allerede bestilt! Ny pers på watt og veldig fornøyd med en morsom sykkeletappe selv om det var mye rundkjøringer.
Sykkel – 35:14 – 32,8km/t – 316Watt NP – 287W Average
https://www.strava.com/activities/2646400859

T2 – Skiftesonen

Jeg hadde bestemt meg på forhånd at jeg skulle ha på meg sokker ut på løping, for å slippe gnagsår. Brukte litt ekstra tid på det, men bortsett fra det begynner det å gå litt raskere for hver gang.
T2 – 01:49

Løping – 5km

Var litt stiv i starten av løpingen, men hentet inn en rygg nesten umiddelbart. Følte at det gikk veldig treigt og fikk ikke opp at jeg hadde løpt en kilometer. Så på klokka og den sa plutselig at jeg hadde løpt 1,3km etter 7 min, så da var det jo bare å fortsette. Ble hentet inn av noen ganske raske løpere, men det er jo å forvente. Med 1km igjen blir jeg hentet inn av en fyr jeg fant ut at jeg skulle henge på, når det gjenstår ca. 500m så øker han farten litt mer enn jeg egentlig vil. Klarte å bite tenna sammen og spurtet han ned i mål!
Løping – 5km – 28:11 – 5:39min/km
https://www.strava.com/activities/2646400789

Oppsummering

Son er så fantastisk som man hører rykter om at Son skal være. Et godt arrangement skapt for å bygge bredde. En motiverende speaker som jager opp stemningen og følte at jeg ble sett. Thor var med som fotograf og heiagjeng, det var veldig gøy!
Totaltid: 1:18:29, 9 av 10 i min aldersgruppe, 63 av 118 startende.