Hovetri – Racereport

Tja, hvor skal man starte? Hovetri har vært målsettingen siden August 2018, det er denne konkurransen jeg har hatt i bakhodet når jeg har trent alle timene innendørs på rulle eller løpt seint på kveld. Det hele startet med at min storebror Marius har utfordret meg til å være med en rekke ganger. Jeg har fått påmelding i 2017, men da røyk jeg lysken og kunne ikke være med, jeg var kanskje ikke helt gira heller.

Før løpet

Jeg og Unn Marit reise ned etter jobb på Fredag, ankom sykkelsport.no sin butikk i Arendal 19:59 og de stengte 20:00, så vi rakk akkurat å hente startnummer dagen i forveien. Vi hadde leid en leilighet på airbnb som lå midt i smørøyet i Arendal. Fikk overraskende nok sove ganske godt på natta og våknet uthvilt. Rakk å drikke 3,5 kopp med kaffe før vi satte snuta mot Tromøya og Hove camping hvor racebrief startet 11:40. Vi var ute av leiligheten 09:30 og fikk sjekket inn sykler i skiftesonen, da oppdager Unn Marit til sin store forskrekkelse at hun hadde glemt igjen startnummer og badehetta i leiligheten. Vi forsøkte oss en tur i sekretariatet for å løse det, men fikk beskjed om at det måtte vi bare dra å hente. Stresser oss den kilometeren det var fra skiftesonen til bilen og kommer oss avgårde, får hentet startnummeret og lagt dette i skiftesonen. Klokken var dermed 11:39, så litt småsvett fikk jeg vrengt på meg våtdrakten. Det var ikke bare bare når man var litt svett av å ha løpt fra bilen og til racebrief.

Svømming 500m

Hovetri foregår i saltvann, saltvann er ikke noe jeg er direkte fan av for 2 grunner:
1. Du finner sørlandsdelfiner – les: Brennmanet
2. Du finner hai!
Det blåste også en god del, ifølge yr.no rundt 7m/s så det var litt sjø og bølger også. Starten gikk og jeg fant en god flyt, denne flyten varte i kanskje 4-5 minutter før jeg freaket litt ut da jeg nesten svømte på en brennmanet. Det var nemlig ganske mange brennmaneter, hodet måtte bare skrus av og gjøre som Dory fra Finding Nemo: Just keep swimming. Det ble nok et par brysttak, men følelsen jeg sitter igjen med i etterkant er mest av mestring og glede. Jeg klarte å stenge ute frykten, og jeg var forran Unn Marit opp av vannet.
Svømming – 13:23 – 2:41/100m

T1 – Skiftesonen

Her hadde jeg lært et par greier fra Lillomarka Tri, ikke stresse så mye, gjør en ting om gangen og tråkke av seg våtdrakten. Det gikk overraskende greit og jeg bruker nok litt tid på å ikke ha sykkelskoene sittende fast på sykkelen.
T1 – 2:33

Sykkel – 21km

Sykkel er nok det jeg har trent mest på, og har litt erfaring med fra tidligere. Jeg hadde brukt bestbikesplit.com til å se hva som var fornuftig av watt og tid jeg kunne sykle på. Planen var 290Watt Normalized Power, jeg endte opp med 297Watt Normalized Power. Normalized Power er gjennomsnitt watt minus det du ikke tråkker.
Jeg følte jeg absolutt klarte å jobbe aktivt med å holde farten oppe, og passerte mange på veien. Ekstra gøy var det å passere folk på temposykkel 😀
Raskest på sykkel i min aldersgruppe er absolutt noe jeg tar med meg videre.
Sykkel – 39:11 – 32,6km/t – 297Watt NP – 266W Average

T2 – Skiftesonen

Jeg tok av meg sykkelskoene på vei til skiftesonen, slik at jeg kunne løpe barbeint til løpeskoene mine. Det var helt perfekt, men jeg bommet på hvor sykkelen min skulle stå og tapte noe tid på det. Det at løpeskoene ikke glir lett på foten tar også litt unødvendig mye tid.
T2 – 1:55

Løping – 5,3km

Dette var vondt, gnagsårene etter forrige uke var ikke helt grodd sammen og ble dratt opp igjen fort. Underlaget var skogsbunn som stjal energi, så her var det bare å bite tenna sammen. En skikkelig kneik av en bru måtte passeres, den ga jeg opp tanken på å løpe med en gang slik at jeg gikk opp med den fantastiske heia-gjengen som stod på toppen kunne heie meg avgårde. Jeg ble passert av noen raske løpere, men hadde mye tomrom forran meg slik at jeg måtte jobbe med hodet for å ikke sakke ned på farten.
Når Marius, Marlene og Helmer (min 4 dager gamle nevø) stod å heiet 200 meter fra mål, så kom både glede og tårer. Det betydde veldig mye og var noe jeg satt ganske så stor pris på!
Løping – 5,3km – 28:34 – 5:21min/km

Oppsummering

Alt i alt er jeg ekstremt fornøyd med min prestasjon, det var dette jeg hadde jobbet for i hele vinter. Det var her jeg skulle prestere, og det vil jeg absolutt si at jeg gjorde!
Nummer 61 av 182 totale deltakere.
Nummer 52 av 119 antall menn.
Nummer 2 av 8 i min aldersgruppe.

Jeg skal definitivt tilbake, og da håper jeg også Marius deltar 😉 Det å få barn 4 dager før Hovetri er godkjent fravær for denne gangen. Unn Marit deltok også, hennes første konkurranse som hun fullførte med mer enn godkjent! Stolt kjæreste og trener der også altså 😀

Nå skal det nytes, slappes av og jeg gleder meg til å få hilst ordentlig på min nye nevø!