Lillomarka Triatlon – Racereport

Yes! Da har jeg fullført mitt første triatlon. Jeg har trent målrettet mot triatlon siden August 2018, det har bydd på noen utfordringer. Blant annet det å svømme…

Svømming – 750m

Foto: Unn Marit Forrestad

Jeg har rukket å svømme 2,5 gang på denne siden av året, så jeg var absolutt litt skeptisk. Når jeg startet med svømming i August sleit jeg med lettere panikkanfall, hodet under vann og generelt det å svømme crawl var en stor barriere. I snitt har jeg svømt 2 økter innendørs med fokus på å puste, samt litt utholdenhet. 750 meter var absolutt en utfordring i dag, men jeg fant en rytme og tok et par brysttak når jeg følte at det var nødvendig. Jeg opplevde at badehetta løsnet etter siste bøye og måtte bruke litt tid på å få på meg denne. Til min store overraskelse var jeg ikke sist opp av vannet! Og forran Karl Kristian Nordheim som var den andre personen i min aldersgruppe.
Svømming: 15:59 – 02:08/100m

T1 – Skiftesonen

Foto: Unn Marit Forrestad

Fra jeg gikk opp av vannet og til skiftesonen var det 380 meter med blått teppe i nedoverbakke jeg skulle transportere meg selv, her kunne jeg nok med stor fordel løpt enda litt raskere. Kløna litt i skiftesonen hvor jeg droppet sokkene og fikk ikke med meg briller til ut på sykkel.
T1: 04:55min

Sykkel – 20km

Foto: Unn Marit Forrestad

En kupert løype, hvor planen var å jobbe rundt 300watt oppover for så å ikke stresse i nedoverbakkene. Etter første oppoverbakke gikk den planen åt skogen da jeg merket at jeg på letteste gir ikke hadde noe håp om å tråkke mindre watt. Jeg skal ikke stikke under en stol at man med fordel kunne veid litt mindre i en slik løype for å sykle enda litt raskere. Jeg rakk aldri å ta en slurk av drikkeflasken og jeg følte jeg ga alt jeg kunne gi.

Normalized Power: 292 Watt, Average Power: 246 Watt
Sykkel: 45:09

T2 – Skiftesonen

Foto: Unn Marit Forrestad

Her var jeg absolutt mer effektiv enn jeg var i T1, jeg hadde også her bestemt meg for å droppe sokkene og få de vannblemmene. Fokus fremover må bli å ta av sykkelskoene når jeg er på sykkelen, og få på joggeskoene raskere.
T2: 01:40

Løping – 5km

Foto: Unn Marit Forrestad

Løpingen var alltid kupert, noe vanlig markavei og noe på asfalt. Planen var å jobbe med å slippe opp nedover, for så å jobbe jevnt oppover. Løypen bestod av 4 rundinger på toppen, her var det ca. 30 høydemeter som skulle forseres 4 ganger. Jeg klarte ikke slippe på veldig mye nedover, men holdt farten i oppoverbakkene.

Noen partier endte jeg opp med å gå, men jeg følte jeg ga det jeg kunne gi. Litt kjedelig å løpe opp og ned samme vei hele tiden, men det gjorde også at det ble litt mer heiing fra sidelinja.
Løping: 28:00 – 05:39 min/km

Oppsummering

Foto Unn Marit Forrestad

Så hva kan jeg dra med meg av erfaring fra en slik konkurranse? Årets hovedmål er absolutt Hovetri som har samme distansen, men er en del mindre kupert på både sykkel og løp. Jeg fikk en god gjennomkjøring og et par punkter jeg kan jobbe med å mestre bedre under Hove. Litt mindre stress i skiftesonen gjør at jeg kan hente inn 2-3 minutter på totaltiden, samt at en flatere løype gjør at jeg får mer igjen for hver watt jeg tråkker på sykkelen.

Totaltid: 01:34:49 – 2. Plass i min aldersgruppe