Racereport Jönköping 70.3

Dette er en racereport som kommer til å inneholde mye piss, ikke av typen tull, men av typen urin!

Dagene før konkurranse har jeg nok drukket en god del, i den redselen av å ikke være hydrert til konkurranse. Det morsomme er at jeg har lest x antall studier på at det er en av feilene mosjonister gjør… Fikk en kjenning i venstre kne på siste løpeøkt Onsdag, gjemte økten fra Strava og latet som om økten aldri hadde skjedd. Så da var lista for konkurransen satt.

Før start:

Har tross alt trent for denne konkurransen i 3 år! Det var mye nerver, spenning og samtidig en god tro på at jeg hadde gjort jobben som skulle gjøres. God kontroll på svetterate, hvor mye salt jeg mister og hvordan jeg skal innta energien som trengs for å holde på i 5 timer+.

Svømming:

Nest raskeste svømmegruppe, var jo litt hårete å plassere seg i denne gruppa. Men på en god dag så skulle jeg klare å svømme på 36 minutter. Sa lykke til til @unnmarit som startet i samme gruppe. Gikk frem til start og kjente på at shit… må tisse. Kommer godt i gang, finner et par gode bein som jeg ikke føler går fort nok og svømmer første 500m i tempoet jeg ønsker å holde. Begynner å gjøre fysisk vondt i blæra og bestemmer meg for å tisse i drakta, det er sånt som skjer, men det er fryktelig vanskelig! Klarer et par skvett for så å fortsette svømmingen. Kommer rundt 1000m og møter en fra raskeste gruppen som svømmer bryst, holder på å få et realt fotspark i ansiktet og måtte tisse en gang til. Kommer opp av vannet og har svømt på 38 minutter. Helt OK fornøyd sett utifra utfordringene. Nå starter den lange løpeturen til T1 på hele 550 meter! Barbeint, på brostein, asfalt og under veien.

Sykkel:

Sykkel er min styrke, sykkel er der det skal gå fort og der jeg føler mye mestring! Planen var 280W i snitt, og at jeg i den lange bakken skulle holde meg til 310W. Litt hodemist ut av T1, finner posisjonen og setter igang. Raser forbi folk når det er flatt og blir sykla fra oppover. Den lange bakken kommer, jeg klarer å bruke huet og sykler kontrollert på 310W. ALDRI har beina føltes så gode og fine, var fryktelig mye som sa «Du kan jo bare ta i LITT mer». Klarte å holde igjen opp hele bakken, trykket lap på sykkelcomputeren og skulle nå bare dunke på kontrollert. Hadde fordelen av å ha syklet løypa 2 ganger tidligere, samtidig som jeg har sett løypa ørtåførti ganger på YouTube. Måtte tisse, visste at det kom en nedoverbakke og lot det stå til… Måtte tydeligvis tisse MYE! Blir passert av en fyr som ser på meg å smiler: «Kissar du nu?»

Fortsetter arbeidet på sykkelen, drikker og får i meg næring etter planen. Tar igjen store grupper med folk som ligger på hjul, men sykler fra gruppene før noen rekker å legge seg på hjulet mitt. Tiden raser avgårde og jeg rekker aldri å syntes at det begynner å bli tungt. Etter 70km inntar jeg 300mg koffein (ja, du kan se rosa elefanter), blir passert av to raske menn i midtlivskrisa (M40-45) og bestemmer meg for å henge på de. Farta øker med over 2km/t på samme watt, med lovlig avstand. Helt dust! Han ene punkterer og han andre slutter da å pushe, så jeg sykler fra han. Ny nedoverbakke hvor jeg får lettet på trykket og startet fokus på at jeg nå snart skal løpe! Sykler inn på 2:35, ca. 35km/t i snitt.

Løping:

Har jo vært litt redd for dette kneet da, skulle det begynne å gjøre vondt? Kom jeg til å sprekke? Har jeg inntatt nok energi? Og ikke minst, har jeg valgt riktig sko?

Planen var 5:10 fart første runde, 5:00 runde to og 4:50 runde tre. Skulle også gå på hver drikkestasjon, begynte løpingen og klarte ikke holde igjen mer enn at det gikk i 5:00 fart. Fant meg en fin rygg som jeg lå å irriterte, gikk på drikkestasjoner og fikk en «kjør på Thomas» fra @olavamd som lå en runde foran. Det fløyt virkelig godt, men høyrebeinet sov og det føltes litt rart. Kjørte en kroppscan hvor jeg kjenner etter hvordan kroppen føles, bestemmer meg for å ligge i 5:00 fart på runde to også. Det flyter godt, men jeg kjenner at jeg puster fint og kontrollert. Runde tre starter, farten skal opp, finner en fin rygg jeg kan holde. Hun holder litt høyere fart enn jeg kjenner jeg egentlig har planer om, men det flyter veldig fint. Går på drikkestasjoner og tar igjen ryggen etterhvert, helt perfekt. Nå kjenner jeg at jeg begynner å bli godt sliten, bare noen kilometer igjen prøver å øke enda litt til. Kommer i mål med 5:02 fart som utgjør 1:46 på halvmaraton. En god dag! Totaltiden blir på 5:10, og jeg kommer i mål å føler jeg har fått ut alt jeg var god for idag. DET var det viktigste, en følelse jeg ikke har hatt på de andre halvdistansene jeg har kjørt. Får sendt en melding til @frodejermstad og takket for at kroppen funka så sjukt bra, funnet meg en alkoholfri øl og kan nyte det hele mens jeg venter på at @unnmarit kommer seg til mål 😀